1. SINIFLARIN DİKKATİNE …

GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2.DÖNEM DERS PLANLAMASI

Sevgili öğrencilerimiz,

7-8-9 Şubat 2024 tarihlerinde ders kayıtlanması için aşağıdaki açıklamaları takip ederek işlem yapınız.

Akademik danışmanların ders ekleme ve kayıt onay işlemleri 12 Şubat 2024 günü itibari ile açılacaktır, ders değişiklik talepleri de derslerin başladığı hafta alınacaktır.

• Ders kayıt ekranında karşılaşılan uyarılar ders kaydını kesinleştirememe sebeplerini açıklamaktadır (Kota, Ücret Ödememe, Ön Koşul, Program Çakışması vb..).  Ders kaydı kesinleştirme işlemi yapılırken bu uyarılara dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • https://obs.yasar.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx sistemine giriş yapınız. Sistemde kullanıcı adı öğrenci numaranız, şifre ise TC kimlik numaranızdır. Solda yer alan seçeneklerden ders kaydı olanı seçerek kayıtlanma ekranına gidiniz.
  • SOFL 1116, HIST 1210, TURK 1210, UFND 2010 kodlu dersleri seçiniz, bu dersler YÖK zorunlu derslerdir.
  • Yukarıda belirtilen 4 adet derse ilaveten 3 adet daha ders Bunlardan ikisi zorunlu (MGTP 1114 ve MGTP 1217), birisi seçmelidir.
  • Bu dönem açılan dersler aşağıda liste halinde verilmiştir. Ders isimlerinin yanında kredi ve ders programı bilgisi yer almaktadır.
  • Seçmeli ders için açıklama tablonun ilk satırında yer almaktadır.
  • Seçilen derslerin toplam kredisi (AKTS kredisi) 30 AKTS olmalıdır. Bunun 25 AKTS’si zorunlu, 5 AKTS’si seçmelidir, yani 1 adet seçmeli ders seçilebilir.
  • Bahar dönemi ders programına https://myo.yasar.edu.tr/ linkindeki duyurulardan da ulaşabilirsiniz.

Hepinize başarılı ve keyifli bir dönem dilerim,

Dr. Öğr. Gör. Ece YILDIZ ÖZTÜRK

Gıda İşleme Bölüm Başkanı

1. Yarıyıl zorunlu dersler
Kod Ders Kredi Ders programı
HIST 1210 ATATÜRK İLKELERİ VE

İNKILAP TARİHİ II

2 Uzaktan eğitim dersidir.
TURK 1210 TÜRK DİLİ II 2 Uzaktan eğitim dersidir.
UFND 2010 ARAŞTIRMA KÜLTÜRÜ 2 Uzaktan eğitim dersidir.

SOFL 1116

İNGİLİZCE II

4

Ders programı Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından belirlenmektedir. Farklı şubeleri vardır. Bu yüzden aşağıdaki tablodan seçmeli ders seçilirken diğer dersler ile çakışmayacak bir seçim yapılmalıdır. Dersin kotası ortalama 20 kişi civarındadır.
MGTP 1114 GENEL MİKROBİYOLOJİ 8 Pazartesi 12:40-16:30, T416 ve Y-1-B04 (Y binası, Mikrobiyoloji Laboratuvarı)

Dr. Öğr. Gör. Ece Yıldız Öztürk

MGTP 1217 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER 7 Cuma 8:40-12:30, T416, Dr. Öğr. Gör. Ece Yıldız Öztürk
MGTP XXXX ALAN SEÇMELİ DERSİ 5 Açıklaması aşağıdaki tabloda verilmiştir.
1. Yarıyıl alan seçmeli ders seçenekleri (1 adet seçilebilir).
Kod Ders Kredi Ders programı
MGTP 1112 AMBALAJ TEKNOLOJİSİ 5 Perşembe 8:40-11:30, T203, Dr. Öğr. Gör. Sündüs Ünal.

Ders kontenjanı 20 kişidir.

MYME 1060 MESLEKİ GELİŞİM

ETKİNLİKLERİ II

5 Salı 13:40-16:30, Y(-1B04), Dr. Öğr. Gör. Sündüs Ünal.

Ders kontenjanı 20 kişidir.

MYMU 1060 MESLEKİ UYGULAMALAR II 5 Bu ders haftanın 1 günü, öğrencinin bulacağı işletmede yapılmaktadır. Gün diğer derslerle çakışmayacak şekilde ayarlanabilir, serbesttir.

Ders programında sonradan güncelleme olma ihtimaline karşılık son halini lütfen https://myo.yasar.edu.tr/ sayfasındaki duyurulardan kontrol ediniz.