Gıda Teknolojisi Programı, hammaddelerin gıda sanayi üretim tesisine kabulünden başlayarak tüketici tarafından kullanımını da içeren zincir içinde, çeşitli konularda gıda teknikeri olarak görev alacak, donanımlı mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Gıda Teknolojisi Programı, teori ve uygulama arasında tam bir denge kurmaktadır. Gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılması, kimyasal ve biyolojik analizlerin yapılması, teknolojideki gelişmelere paralel olarak Ar-Ge çalışmalarına yön verilmesi, beslenme kurallarıyla uyumlu yeni fonksiyonel gıda yaklaşımları geliştirilmesi, çevre dostu üretim uygulamaları, atıkların değerlendirilmesi, gıda mevzuatı gibi daha pek çok çeşitlendirilmiş dersler program müfredatını oluşturmaktadır.
Program, seçimli dersleriyle ilgi alanlarına dönük eğitim alma olanağı tanımaktadır. Programda eğitim ve öğretim; teorik, uygulama dersleri, proje ve laboratuvar çalışmaları, teknik ziyaret programları, saha çalışmaları, mesleki gelişim etkinlikleri ve mesleki uygulamalar şeklinde sürdürülmektedir. Öğrencilerimiz Mesleki Uygulamalar dersi kapsamında, istekleri dahilinde her dönem, haftanın belli günlerinde gıda sanayinde yer alan işletmelerde kısmi zamanlı çalışarak, mesleğe adım atmış olurlar. Gıda Teknolojisi Programı müfredatı, sektörün önde gelen isimlerinin desteği ile oluşturulan “Danışma Kurulu” üyelerinin önerileri doğrultusunda sektörel ihtiyaçlara ve istihdama uyum sağlayacak şekilde kontrol edilmekte ve gerektiğinde revize edilmektedir.